30 Kasım 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Zeytinyağlı barbunya benim davet sofralarımın vazgeçilmezlerindendir.İşte annemden bana geçmiş bir alışkanlık daha :) Genelede herkes sever , çok da lezzetlidir.Tarifi şöyle ;

 
Malzemeler:

  • yarım kg taze barbunya
  • 1 tane irice kuru soğan
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • tuz
 
Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağda hafifçe kavuruyoruz.Yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları ve salçayı da soğana ekleyip bir kaç kez çeviriyoruz.Ardından barbunyaları ,yaklaşık 2 su bardağı suyu,tuzu,şekeri ve sarımsağı ilave ediyoruz.Kaynadıktan sonra ,altını kısıp kapağını kapatıyoruz ve en kısık ateşte barbunyalar yumuşayana dek pişiriyoruz.Ilık yada soğuk servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder