Zeytinyağlı barbunya benim davet sofralarımın vazgeçilmezlerindendir.İşte annemden bana geçmiş bir alışkanlık daha :) Genelede herkes sever , çok da lezzetlidir.Tarifi şöyle ;
Malzemeler:
- yarım kg taze barbunya
- 1 tane irice kuru soğan
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- tuz
Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağda hafifçe kavuruyoruz.Yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları ve salçayı da soğana ekleyip bir kaç kez çeviriyoruz.Ardından barbunyaları ,yaklaşık 2 su bardağı suyu,tuzu,şekeri ve sarımsağı ilave ediyoruz.Kaynadıktan sonra ,altını kısıp kapağını kapatıyoruz ve en kısık ateşte barbunyalar yumuşayana dek pişiriyoruz.Ilık yada soğuk servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder