6 Ocak 2011 Perşembe

Mercimek Köftesi

Malzemeler :
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 sap taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon suyu
  • pul biber, tuz

Yapılışı : Yıkadığımız mercimekleri 3,5 su bardağı su ile lapa olana dek haşlıyoruz.Altını kapattığımız mercimeğe bulguru ekleyip karıştırdıktan sonra,kapağını kapatıp 25 dk .bekletiyoruz.Bu sırada incecik doğradığımız kuru soğanı salçayla beraber kavuruyoruz.Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyıyoruz,sarmısağı eziyoruz.Şişen bulgur ve mercimek karışımına kavrulmuş soğanları ,tuzu ve baharatları ,bir miktar da zeytinyağını ilave ederek iyice yoğuruyoruz.En son yeşillikleri ve limon suyunu da ekleyip özdeşleştiriyoruz.Avucumuzda sıkarak şekillendirdiğimiz köfteleri,altına marul yarağı döşediğimiz servis tabağına alarak servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder