6 Ocak 2011 Perşembe

İzmir Köfte

Patatesi, biberi ,mis gibi kokusuyla herşeyi içinde barındıran bir yemek.Ben misafir sofralarım için de sıklıkla tercih ediyorum.Yanına bir pilav ,oldu bitti :)

Malzemeler :
  • yarım kg kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 yumurta
  • yarım bayat ekmek içi
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • tuz,kimyon, karabiber
  • 3-4 tane patates
  • 2 tane domates
  • 4 sivri biber
  • 1 ,5 yemek kaşığı domates salçası ,sıvı yağ,tuz
Yapılışı : Kıyma ,ince doğranmış kuru soğan ,ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi ,2 yumurta,yarım kaşık biber salçası, tuz ve bahatatlar ile köftemizi yoğuruyoruz.Şekillendirilerek sıvı yağda hafif kızartıyoruz ki fırında dağılıp görüntüyü bozmasın.Fırın kabının altını iri dilimlenmiş patates ile dolduruyoruz.Üzerine köfteleri, domates dilimlerini ve biberleri estetik bir biçimde döşüyoruz.2 bardak suda ,1,5 yemek kaşığı salça , ve tuzu eriterek tepsinin üzerine döküyoruz.Son olarak hafifçe sıvı yağ gezdirerek tepsinin üzerini folyo ile kaplıyoruz ki üstü hemen yanmasın.Yaklaşık 45 dk. 200 derecede pişiriyoruz.Son 5 dakikada üzerinin kızarması için folyoyu çıkarmayı unutmuyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder