23 Kasım 2010 Salı

Kağıt Kebabı

Malzemeler :
1/2 kg kuşbaşı et
1 kuru soğan
2-3 sivri biber
2 patates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, kekik
Yapılışı : Yemeklik doğanmış soğanı sıvı yağda biraz kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ekliyoruz.Önce suyunu bırakacak, sonra tekrar çekecektir.Suyunu çektikten sonra sivri biberleri ve salçayı ekleyebiliriz.Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.(patatesleri yağda kızartıp eklerseniz daha iyi sonuç alırsınız)1 su bardağı kadar su ,tuz ve kekiğini ekledikten sonra kapağını kapatıp altını kısarak ,etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Öte yandan yağlı fırın kağıtlarını eşit büyüklükte (yaklaşık 30 cm. uzunluğunda) kesiyoruz.Pişen et sotemizden kağıdın ortasına bir miktar alıp ,önce karşılıklı iki kenar üst üste gelecek şekilde katlıyoruz, ardından uç kısımlarını altına sıkıştırıyoruz ve uygun bir fırın tepsisine diziyoruz.Dilerseniz benim gibi birer dilim domates ve sivri biberle süsleme yapabilirsiniz.Fırında 15-20 dk. kalması yeterli gelecektir.Servis yaparken kağıtları makasla kesiyoruz ,afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder