30 Kasım 2010 Salı

HASANPAŞA KÖFTE

Hasanpaşa Köfte çok farklı şekillerde yapılabilen ,biraz da uğraşı isteyen bir yemek.Özellikle çalışan bayanların bu tür yemeklere ayıracak pek zamanı olmuyor.İşte görüp görebileceğiniz en pratik ,en  lezzetli ve en şık Hasanpaşa Köfte tarifi ;
Malzemeler :

  • yarım kg kıyma
  • yarım paket knor köfte harcı
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 paket knor hazır patates püresi
  • 1 su bardağı süt
  • yarım yemek kaşığı tereyağı
  • kaşar peyniri
 
 
Yapılışı : Köftemizi  , paketin üzerinde yazılanlara (yarım kg kıymaya ,yarım paket harç ve 1,5 çay bardağı su ) ek olarak ; salça,ketçap ve ıslatılmış 2 bayat ekmek içini ilave ederek yoğuruyoruz .Normal köfte büyüklüğünde parçalar kopararak,resimde gözüktüğü gibi , iki parmağımızla ortasını çukur haline gatiriyoruz ve yağlanmış borcama diziyoruz.Üzerlerine hafifçe yağ gezdirdikten sonra 190 derecede 15-20 dk. pişiriyoruz.Bu sırada patates püresini harcını 250 ml kaynamış suya boşaltıyoruz.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz.Pakette yazılandan farklı olarak margarin yerine yarım yemek kaşığı tereyağı kullanmanızı ve süt miktarını yarım su bardağından 1 su bardağına çıkarmanızı öneririm.Pişen köfteleri fırından çıkardıktan sonra, üzerlerine birer kaşık püre ve birer dilim kaşar peyniri koyarak tekrar fırına veriyoruz.Kaşar peyniri eridiğinde köftemiz hazırdır.Afiyet olsun...
 

 

 
Not: kaşar peyniri yerine, hazır garnitür ile de süsleme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder