Malzemeler :
- 4-5 tane havuç
- 2 -3 yemek kaşığı süzme soğurt
- 1-2 yemek kaşığı normal yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 avuç ceviz içi
- yarım yemek kaşığı tereyağı ,pul biber
Yapılışı : Havuçları rendeleyip,çok az yağ ilave ederek ,teflon bir tencere yada tavada iyice yumuşayana kadar arasıra karıştırarak kavuruyoruz.Soğuduktan sonra yoğurt,elimizle parçaladığımız ceviz içi ve ezilmiş sarımsak ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz.Üzerine biraz sıvı yağ,biraz tereyağı içinde kızdırılmış pul biber dökerek servis ediyoruz.
Not: Tuz kesinlikle koyulmayacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder