27 Ekim 2010 Çarşamba

BAL KABAĞI ÇORBASI

Kış mevsimin nimetlerinden sonuna kadar faydalanmak adına  farklı ve lezzetli bir çorba tarifini paylaşmak istedim .Bu çorba özellikle çocuklar için çok faydalı .Daha önce denemediyseniz ,tatlı yapmak için aldığınız balkabağından 1 dilimi bu çorba için ayırmanızı tavsiye ederim.Favori lezzetleriniz arasına girebilir :)

Malzemeler :
500 gr balkabağı
1 küçük kuru soğan
1/2 havuç

1 orta boy patates
1 defne yaprağı
yarım kutu çiğ krema (yoksa 1 su bardağı süt)
2 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı : Kabağı ,havucu ve patatesi soyup küp küp dilimleyerek tenceremize alıyoruz.Soğanı soyup piştikten sonra çıkarmak üzere, bütün halde tencereye ekliyoruz.Üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek,  iyice yumuşayana kadar tüm malzemeyi haşlıyoruz.Soğanı kaşıkla çıkardıktan sonra ,kalan malzemeleri blenderdan geçiriyoruz.Püre kıvamından çorba kıvamına gelene kadar su ilave ederek tekrar ocağa alıyoruz.Bir defne yaprağı ekleyip ,bir kaç taşım kaynattıktan sonra ,defne yaprağını çıkabiliriz.(Çorbanın içinde fazla kalırsa tüm tadını bastırır) Tuz,karabiber ve kremamızı da ekleyip ocağın altını kapatabiliriz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder