27 Ekim 2010 Çarşamba

KABAK TATLISI

Kış aylarında kabak tatlısının yeri bir başkadır.Canım annemin en sık yaptığı tatlılardan biridir .Bana hep annemi ve ramazan ayını hatırlatır bu tatlı.Dün markette bal kalbağını görür görmez hemen sepete ekledim.
Malzemeler :

2 kg bal kabağı
3,5 su bardağına yakın toz şeker
süslemek için : çekilmiş fındık


Yapılışı  : Kabağın dışta kalan yeşil kabuğunu soyup yıkadıktan sonra yaklaşık 1cm kalınlığında dilimliyoruz.Aralarına toz şeker serperek birkaç katman halide tencereye diziyoruz.Yayvan bir tencerede pişirirseniz ,daha iyi sonuç alırsınız.Ben hiç su eklemeden ,çok çok kısık ateşte ve tencerenin  kapağı kapalı olarak pişiriyorum.Susuz pişermi diye endişe etmeyin ,kabaklar ateşe alınır alınmaz sulanmaya başlayacaklar. Ancak kullandığınız tencere küçük ise taşma tehlikesine karşın sık sık kontrol etmelisiniz.Kabaklar piştikten sonra servis tabağına alıp ,dibinde kalan şerbeti bir taşım daha kaynatarak kıvam almasını sağlar ve kabakların üzerine gezdirirseniz ,kabakların daha da parlak ve lezzetli görünmelerini sağlarsınız.Soğuduktan sonra fındık veya ceviz içi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder