1 Kasım 2010 Pazartesi

Çİ BÖREK(peynirli)

Bu sabah kahvaltı için değişik birşey yapmak istedim , aklıma çi börek geldi .Başta biraz üşensemde, bilinç altım o nefis tadı hayal etmeye başlamıştı bile :)) Düşündüğüm kadar zahmetli olmadı ,tüm işlem yarım saatimi aldı.Eşim mutfağa girdiğinde ,yüzünün aldığı o mutluluk ifadesi için ; her dakikasına değerdi :))

Malzemeler :
(4 kişilik 20-24 tane çi börek için)
20 kaşık un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz ,su
içi : beyaz peynir



Yapılışı : Unu eleyip ortasını havuz gibi açıyoruz ,tuz ,2 yemek kaşığı sıvı yağ ve az miktarda su ilave ederek serte yakın bir hamur elde ediyoruz.Su miktarını hamurun kıvamına göre ayarlamalısınız.Hamuru üzerine nemli kağıt havlu örterek 15 -20 dk. dinlenmeye bırakıyoruz.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafifçe unlayarak ,merdanemizle açıyoruz.Ortalarına ezilmiş peynir koyarak kapatıp kenarlarının tırtıklı ve şık gözükmesi için  hamur keseceği ile düzeltiyoruz.Hamur keseceğiniz yoksa, kenarlarını benim gibi küçük bir çatalla ezip,  fazla hamurları bıçakla  keserek aynı etkiyi yaratabilirsiniz.Kızgın yağda her iki tarafını sarı renk alana kadar kızartıyoruz.Servise hazır :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder