7 Aralık 2010 Salı

KARNIYARIK

Patlıcan yemeklerine bayılıyorum ...Ama maalesef eşim benim kadar keyifle yiyemediği için çok sık pişirme imkaanım olmuyor.Annem daha hafif olması için patlıcanları soyduktan sonra, hafif çe yağlayıp fırına atarak kızartmayı tercih ediyor .Ben bu defa    ''çok sık pişirmiyorum nasılsa'' bahanesine sığınarak yağda kızartmayı tercih ettim.

Malzemeler :
  • 1 kg patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 2-3 domates
  • 6-7 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1/4 demet maydanoz
  • tuz,karabiber,pulbiber

Yapılışı: Hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyduktan sonra ,boylamasına ortadan kesi atarak,yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz.Bu esnada soğanı az miktarda sıvı yağda kavuruyoruz.2 tane sinri biberi ince ince doğrayarak soğana ilave ediyoruz.Ardından kıymayı ekleyip ,suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Son olarak 1 yemek kaşığı salçayı , rendelenmiş domatesleri, tuzu ,baharatları , kıyılmış sarımsakları ve maydanozları ekliyoruz. Bir iki defa çevirip altını kapatabiliriz.Tuzlu suda bekleyen patlıcanları durulayıp,hafif sıkarak emdikleri suyu çıkartıyoruz.Kuruladıktan sonra ,hafif pembe renk alıncaya kadar  kızartıp, fazla yağını emmesi için kağıt peçete üzerine çıkarıyoruz..Uygun bir fırın kabına aldığımız patlıcanların ortalarına attığımız kesikleri iki yana açarak  kıymalı harç ile dolduruyoruz.Üzerlerine birer dilim domates ve birer sivri biber yerleştiriyoruz.1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı tuzu 2 su bardağı suda eritip tepsimizin içine döküyoruz.200 dereceye ısıttığımız fırında 15-20 dk. kalması yeterli olacaktır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder