23 Kasım 2010 Salı

Mantarlı Krep

Krep olsun da nasıl olursa olsun :) Sabah kahvaltısında peynirli ,akşam yemeğinde mantarlı yada tavuklu...Benim için çok lezzetli bir aperatif .Yalnız  aşırı yumurtalı ,yada kalın yapılmış olanından  da hiç hazzetmem.Ben krep hamurunu hep göz kararı yaparım .Bir iki püf noktasına dikkat ederek siz de çok başarılı krepler yapabilirsiniz.

Malzemeler:
Krep hamuru için :
2 yumurta
1 ,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Mantarlı Harç İçin :
yarım kg mantar
1 kuru soğan
1 havuç
2 domates
2 sivri biber

Üzeri için:
kaşar peyniri rendesi


Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda biraz kavurduktan sonra sırasıyla ince ince dilimlediğimiz sivri biberleri ,rendelediğimiz havucu ve dilimlenmiş mantarlarımızı ilave ediyoruz.En son küp küp doğranmış domatesleri ,tuzunu ve pul biberini ekledikten sonra ,kapağını kapatıp , kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişmeye bırakıyoruz. Diğer taraftan krep malzemelerini mikserde çırpıyoruz.(Bardak ölçüleri her zaman birbirini tutmayabilir.Kek hamurundan daha sıvı bir kıvam elde etmeniz gerekiyor.) Düz ve geniş bir teflon tavayı sadece ilk sefer için hafifçe yağlıyoruz ,bir daha yağlamanıza gerek yok.(Ben sadece kahvaltı için yaptığım kreplerde ,servis tabağına alır almaz,bir parça tereyğını çatalla aralarına sürerek lezzet katmayı tercih ediyorum.)Isınan tavaya , krep hamurundan 1 kepçe dolusu  döküp ,tavayı sağa-sola eğerek karışımın yüzeyini kaplamasını sağlıyoruz.Bir tarafı piştikten sonra ,ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.Tüm krepler piştikten sonra ortalarına mantarlı harç ve isteğe göre biraz kaşar peyniri rendesi koyup , önce karşılıklı iki kenarını kıvırıyoruz, ardından rulo yapıp borcama diziyoruz.Üzerlerini birer dilim domates ve kaşar peyniri rendesi ile süsleyip ,yemek saatinden 10-15 dk. önce fırına atabilirsiniz.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder