19 Ekim 2010 Salı

KISIR

Dün akşam bir anda kısır krizine girdim . Hamilelikte normalmiş böyle ani istekler ,nasıl da lezzetli oldu anlatamam :) Vereceğim tarif 6-7 kişilik .Ben yarısını yaptığım için ; resimlerdeki malzemeler normal ölçülerde değil ,sizi yanıltmasın.

Malzemeler :
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 6-7 sap taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 7-8 yaprak marul
  • İsteğe göre : soyulup çekirdekleri çıkarılarak ince küpler halinde doğranmış 1-2 domates , salatalık,ceviz içi
  • Baharatlar : 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber,yarım çay kaşığı karabiber,yarım çay kaşığı kimyon
  • 3/4 limon suyu ,1 yemek kaşığı nar ekşisi ,yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Bulguru ayıklayıp derin ve mümkünse kapaklı bir kaba alıyoruz.Salçaları ve tuzu 1 bardak sıcak suda eriterek bulgurun üzerine döküyoruz ,1 bardak daha sıcak su ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak yarım saat beklemeye alıyoruz.Bulgurlarımız şişerken ,biz bir kuru soğanı incecik doğrayıp hafif sıvı yağda kavuruyoruz ,yeşilliklerimizi de ince ince doğrayıp hazır ediyoruz.(Domates ,salatalık ve ceviz içi koymak tamamen sizin beğeninize kalmış tercihler .Ben seviyorum ama mümkünse servisten hemen önce sularını süzerek ekleyin ki kısırınızı sulandırmasınlar.) Yarım saat sonunda bulgurumuz yenecek kadar yumuşamış ve şişmiş olmalı .Tüm malzemeleri bulgura ekleyip ,baharatları ,limon ve nar ekşisini en son sıvı yağı ekleyerek şöyle bir karıştırıp servis tabağına alabiliriz. Şimdiden afiyet olsun...




2 yorum:

  1. Hııımmm hepsi de çok enfes görünüyor...
    Hayırlı olsun.E hepimize de afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık..Ölçüler tam kıvamında

    YanıtlaSil